1.–28. veebruarini toimus Tartus restoranikuu „Maitsev Tartu“, mille käigus pakkusid 14 Tartu restorani uusi maitseelamusi.  Külastajate lemmikuks osutus kõige kõrgemini hinnatuks kohvik-resto JOP Antonius.

Kohvik-resto JOP peakokk Lasse Uustalu pakkus välja menüü, mis oli inspireeritud Põhjala nüüdisaegsest köögist ja kus vanu häid maitseid esitleti uues kuues ning üllatuslike nüanssidega.

Eelroaks pakuti JOP-is kartulipliini heeringahakke, hapukreemi, ürtide ja munakollasega. Pearoog oli veisepõse konfii pastinaagikreemi, kale krõpsude, röstitud juurikate ja talvise kastmega. Magustoiduks oli kadakamarja brülee valge šokoolaadi puru, jäiste pohlade ja suhkruvatiga. Täpsemalt: www.maitsevtartu.ee/soogikohad/jop

Kokku maitses erimenüüd ligi 10 000 toidunautlejat. JOP müüs restoranikuul 951 komplekti.

Oma hinnangu sai anda kodulehel www.maitsevtartu.ee vastava restorani juures oleval hindamisskaalal.

Projektis osalesid Atlantis, Cafe Truffe, Chez André, Dorpat, Eduard Vilde lokaal, Entri, JOP, Meat Market, Pierre, Polpo, UmbRoht, Villa Margaretha, Werner ja YliCool. Žürii hindas parimaks erimenüüks Polpo eripakkumise.

Kohvik-resto JOP avati Antoniuse õues (Lutsu 3) 2016. aasta suvel.  JOP on avatud P-K 12-20 ja N-L 12-23.

www.jopantonius.ee
Lutsu 3, Antoniuse õues, Tartu
Tel 5811 9597

Foto: Silver Gutmann

tartu linneasregionaalarengu fond